torsdag 24 februari 2011

Singoallatopp till mig!

På syfestivalen köpte jag en fin grå- och lilarandig stuvbit hos Mjuka Tyger. Tänkte att min mamma nog skulle gilla tyget men nu när det legat här hemma ett par dagar insåg jag att jag tyckte för mycket om det för att kunna ge bort det så jag sydde en topp till mig själv i stället! Ego! :-D

Under arbetes gång tror jag att jag gjort alla fel man bara kan när man syr en topp. Sprättaren har använts flitigt och det var väldigt nära att allt hamnade i sopkorgen... Men så tog jag tag i det och det blev ju en tröja till slut även om den inte ser ut som det var tänkt från början... Jag fick sy fast en extra resårkanal upptill för tyget räckte inte till att vikas in trots att jag hade lagt till tyg för detta när jag klippte ut mönsterdelarna. Nåja...den går ju att använda ändå även om jag just nu är så trött att se den så jag nog måste hänga undan den lite!

Tyg: Lila- och grårandig jersey från Mjuka Tyger.
Mönster: Simplicity 2415, dock har jag lagt till en hel del både runt halsen och nertill.

4 kommentarer:

  1. snygg tröja, även om det inte vart som man tänkt sig :)

    SvaraRadera
  2. Jättefin tunika!! Härlig modell. Vilken tur att du inte la den i sopkorgen, utan kämpade vidare med den! Brukar löna sig!

    SvaraRadera
  3. Hej, det mönstret (Simplicity 2415) säljs inte längre :( Kan du rekommendera något annat? Jag har letat men ej funnit något.

    SvaraRadera
  4. Anonym, jag har har inte testat något annat mönster men när jag söker så får jag fram Burda 6950. Det kanske man kan utgå från?

    SvaraRadera

 
Related Posts with Thumbnails